Log Masuk Daftar

Teknologi PAMM

PAMM - (Percentage Allocation Master Module) adalah teknologi yang membolehkan pelanggan (Slave) untuk mengikuti strategi perdagangan pelanggan lain (Master). Master mengendalikan dana peribadi / beliau melalui PAMM, dan dengan menggunakan teknologi PAMM strategi dagangan Master akan di replika pada akaun Follower itu.

Dana yang diperuntukkan untuk dagangan PAMM kekal di Master atau akaun dagangan Follower, tetapi diasingkan daripada dana lain dan tidak boleh digunakan untuk dagangan atau apa-apa tujuan selain daripada PAMM. Penggabungan maya daripada dana Master dan Follower membolehkan keadaan dagangan yang serupa yang akan diaplikasikan kepada semua peserta PAMM.

PAMM bermanfaat bagi Followers kerana mereka boleh mendapat manfaat daripada perdagangan Forex tanpa perlu melakukan penyelidikan pasaran mendalam, berdagang dan memantau pasaran sendiri.

PAMM bermanfaat untuk Masters kerana mereka boleh berdagang dengan dana yang lebih besar daripada modal sendiri dan menerima bayaran untuk berbuat demikian. Teknologi PAMM FXOpen direka sedemikian rupa bahawa kedua-dua Masters dan Followers dilindungi daripada risiko bukan perdagangan di pihak masing-masing.

Contoh:

Pedagang A membuka Akaun Master melalui teknologi PAMM. Dengan Modal Master bernilai USD 10,000.

Master kemudian memberi Tawaran (iaitu cadangan awam untuk Pelanggan lain untuk mengikuti strategi akaun Master) dengan parameter berikut: 30/5/10 - 6/4 - 10 000/1 000/100 - 10. Master memilih Tempoh Dagangan untuk akaun Master -1 Bulan.

Follower 1 dan Follower 2 membuat keputusan untuk mengikut strategi Master. Follower 1 dan Follower 2 memperuntukkan USD 25,000 dan US $ 15,000 masing-masing yang akan digunakan dalam PAMM. Ini mewujudkan baki maya dalam Akaun Master pada permulaan tempoh dagangan pertama USD 50,000.

Gambar. 1. Baki akaun Master pada permulaan Tempoh Dagangan pertama.

Pada akhir bulan, daripada kejayaan perdagangan Master, baki di dalam akaun Master bertambah ke USD 75 000.

Selepas semua pembayaran dibuat mengikut syarat-syarat yang dinyatakan dalam Tawaran Master, keuntungan kepada Master dan Followers seperti berikut:

  • Follower 1 – USD 9,500
  • Follower 2 – USD 5,700
  • Follower 1 – USD 9,800
 

Gambar. 1. Baki akaun Master pada akhir Tempoh Dagangan pertama.

Ketahui lebih lanjut...