Log Masuk Daftar

FXOpen Memberi Amaran Volatility tinggi dan Peningkatan Margin Disebabkan oleh Brexit

Volatility tinggi memberi kesan kepada pasangan GBP dan EUR dijangka pada 20-27 June kerana pengundian Brexit yang diadakan di United Kingdom pada 23 Jun 2016 untuk membuat keputusan sama ada negara ini perlu kekal atau meninggalkan Kesatuan Eropah.

Bermula dari Jun 20 pelanggan FXOpen mungkin mengalami perubahan dalam keadaan perdagangan seperti volatility yang tinggi, peningkatan margin, liquiditi yang rendah dan spread yang lebih besar. Perubahan ini akan memberi kesan kepada semua instrumen kewangan yang melibatkan GBP dan EUR, termasuk indeks. Bermula daripada pembukaan pasaran pada Jun 20 dan di seluruh minggu keperluan margin untuk semua instrumen GBP dan EUR boleh meningkat sehingga 5 kali dari tahap biasa. Peniaga juga perlu menjangkakan liquiditi luar biasa rendah dan spread besar pada semua instrumen kewangan. Keadaan ini akan meningkatkan risiko slippage.

Peningkatan keperluan margin adalah langkah sementara yang disebabkan oleh referendum EU dan pengaruhnya ke atas pasaran kewangan. Bermula dengan pembukaan pasaran keperluan margin Jun 27 akan kembali kepada nilai-nilai biasa. Kami menggesa peniaga untuk mempertimbangkan keadaan ini apabila merancang aktiviti-aktiviti perdagangan mereka untuk minggu berkenaan.

Ikuti perbincangan di Facebook, Twitter dan Google+.

Salam Hormat
Khidmat Pelanggan FXOpen
E-mel: [email protected]
Chat Live (24/5)


Sebelumnya